FØR DU SØGER

Før du kan søge om energisparetilskud til din kunde, skal du indgå en aftale med os om, at du overdrager energibesparelsen til os. Husk, at aftalen med os skal laves FØR du indgår endelig aftale med kunden!

Det hele foregår her på portalen. Du finder den relevante side her.

Hvordan søger jeg?

Hvordan beregner jeg tilskuddet?

Du beregner og søger tilskuddet ved at gå til vores tilskudsportal, som du kan finde her. For at kunne logge på portalen, skal du have indgået et samarbejde med os og være oprettet som bruger.

Vil du vide mere om det at samarbejde med os, kan du finde information her.

Hvordan søger jeg?

Log på tilskudsportalen. Opret en ny tilskudssag, indtast aftaledato, kundens navn, adresse og oplysninger om boligens nuværende energiart. Herefter vælger du de tiltag, du skal i gang med at foretage hos kunden. og når du har færdiggjort renoveringen, indsender du en færdigmelding til os inkl. dokumentation.

Har du endnu ikke indgået samarbejde med os og fået et login til portalen, kan du læse mere her.

Hvorfor udbetaler i tilskud?

Alle danske energiselskaber har indgået en politisk aftale med klima-, energi- og bygningsministeren om at vi skal bidrage til den grønne omstilling ved at sørge for, at der hvert år bliver gennemført en vis mængde energibesparelser, så det danske energiforbrug  reduceres. Vi skal derfor hvert år indberette til Energistyrelsen, hvor mange energibesparelser, vi har bidraget til at gennemføre. Aftalen kaldes Energiselskabernes Energispareindsats og løber til og med 2020.

Som led i denne aftale kan fjernvarmeselskaberne give tilskud eller rådgivning til danske husholdninger, når de energirenoverer deres bolig og/eller udskifter deres gamle fyr. På vegne af vores medlemsselskaber har vi valgt at fokusere på tilskud. For rådgivning kan vi fx henvise til Energitjenesten, som træffes telefonisk på 70 33 37 77. 

Har du indgået en samarbejdsaftale med os, giver vi dine kunder et tilskud mod, at vi får lov til at indberette energibesparelsen til Energistyrelsen, sådan som vi er forpligtet til at gøre. Med andre ord køber vi indberetningsretten mod det tilskud, som kunden får.

Hvornår får kunden pengene?

Når du har afsluttet renoveringen, sender du en færdigmelding til os via portalen og når vi har godkendt tilskudssagen, udbetaler vi pengene til kunden i løbet af ca. 10 hverdage.

Skal jeg betale skat af tilskuddet?

Tilskuddet er IKKE skattepligtigt, så kunden skal ikke opgive det til SKAT.